Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Filmaften "Onkel" i Sognehuset

SEP
29

Filmaften "Onkel" i Sognehuset


Dato Onsdag d. 29. september 2021, Kl. 19:00 til kl. 20:30
Sted Sognehuset, Andelsgade, 6771 Gredstedbro
Filmaften "Onkel" i Sognehuset

Filmaften i Sognehuset

 

Ellen og Asger Tønder fra Ribe vil denne aften introducere den sønderjyske film Onkel, som vi skal se sammen. Efter filmen er der kaffe og kage og vi vil i fællesskab tale om nogle emner og temaer i filmen ud fra nogle spørgsmål og overvejelser, som Ellen og Asger Tønder har forberedt.

 

Der går mange minutter, inden de første ord bliver sagt i det stille drama ”Onkel”. Filmen handler om forholdet mellem en niece og en onkel, der sammen bor på en gård i Sønderjylland, og sproget i filmen er klingende synnejysk. Rollen som Onkel spilles af Peter Hansen Tygesen, mens niecen (Kris) spilles af Jette Søndergaard. De to er også onkel og niece i virkeligheden. Temaet er, hvorvidt unge skal rejse til byen for at realisere sig selv eller blive hjemme i lokalsamfundet. Samtidig er der også blevet plads til en kærlighedshistorie, idet Kris forelsker sig i kirkekorsangeren Mike.

 

Filmen har modtaget Gabriel filmprisen, som er Landsforeningen af Menighedsråds egen filmpris. Filmprisen er en kirkelig markering af en nordisk kvalitetsfilm, og formålet er blandt andet at belønne anstrengelser for at skabe kirkeligt vinklede film.

 

Tid: Onsdag den 29. september kl. 19.00     

Sted: Sognehuset i Gredstedbro, Andelsgade 2, 6771 Gredstedbro